Nara Petrovič

Nara Petrovič

Nara je človek, ki si upa živeti drugače in na podlagi lastne izkušnje o tem tudi pisati. Znan je kot pisatelj in prevajalec, kot odličen vegetarijanski kuhar, maser, navdušenec nad permakulturo, divjimi rastlinami, ekovasmi in pristno skupnostjo, pa tudi kot eden od koordinatorjev akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu! in akcije Očistimo svet 2012.

Pogosto nastopa kot zabaven in navdihujoč predavatelj o zelo raznovrstnih temah. Otroci se lepijo nanj, ker pripoveduje najboljše pravljice. Kot avtorja za otroke ga lahko spoznate ob knjigi Zaklad z otoka Sumsama, prve iz zbirke Pipilon, ki bo obsegala pet knjig.

Nara večkrat kam odpotuje, a vedno z dobrim razlogom in namenom: za širjenje obzorij in deljenje izkušenj z drugimi.

Od njega lahko pričakujete veliko mero kulturnosti in modrosti, ne pričakujte pa petične uglajenosti in spoštovanja vseh meril bontona. Nara pač dela stvari tako, kot pravi, da je za človeka naravno. Vedno je bos, rad sedi na tleh, kaka čepe, ne zna si zavezati kravate.

Prebijanje ledu, pionirstvo, začenjanje novih poglavij na vseh področjih, ki ga pritegnejo, to je Narino življenje. Mojster ni v ničemer, je pa dober v marsičem. Kar je najpomembneje: to zna dobro opisati, zato je njegove knjige in članke užitek brati.

Edwin Schlossberg je verjetno opisal prav njega, ko je dejal: “Vešč pisatelj je ta, ki zna ustvariti kontekst, v katerem lahko drugi ljudje razmišljajo.”

Show:
Sort By:

Bog: navodila za uporabo

Knjiga je bila izbrana za Sončno knjigo leta 2009.  Kako naj uporabljamo boga?! Je res tako ..

11.90€ 11.31€

Ekološka naselja in trajnostna kultura bivanja

Priročen esejistično-dnevniški koktajl z recepti za rešitev sveta. Izid te preprost..

17.90€ 17.00€

Tri rdeče Niti

Prvenec Nare (takrat Nikole) Petroviča prinaša zanimivo opredelitev osebnostnega razvoja člov..

9.90€ 9.41€

Zaklad z otoka Sumsama

Težave v svetu Gida in Pipilona niso nič drugačne od težav našega sveta. Drugačne so le re&sc..

24.90€ 12.45€