Jan Yager

Jan Yager

Jan Yager že od leta 1980 preučuje prijateljstvo in piše o njem. V knjigi Ko prijateljstvo boli se osredotoča na to, kaj storiti, ko se prijateljstvo skvari. Pomembno je seveda tudi vedeti, kaj določa uspešno prijateljstvo. To so zaupanje, poštenost, empatija in skupne lastnosti. Ko so temeljna določila prijateljstva porušena ali ko se začnejo krhati, se začne prijateljstvo slabšati.

Ko se to zgodi, in to se dogaja, se lahko začnejo prijatelji ukvarjati le še sami s seboj, postanejo preveč odvisni, kritični ali celo izdajo drug drugega. Skrite težave iz otroštva kot so nizko samospoštovanje, intenzivno tekmovanje med sorojenci in škodljivi starši, pogosto onemogočajo, da bi sklenili dobra prijateljstva.

Avtorica oriše nekaj tehnik, ki jih predani prijatelji lahko uporabljajo, ko predelujejo negativne vzorce, ki razjedajo njihove odnose. Razloži tudi, kako prepoznati prijateljstvo, ki je resnično tako razdiralno, da ga je treba končati, in kako ga dejansko končati, kako prepoznati 'škodljive' ljudi, preden se z njimi spoprijateljite in kako ravnati s prijateljstvi na delovnem mestu, za katere je avtorica prepričana, da se ne bi smela razviti v tesna prijateljstva.

 

Show:
Sort By:

Ko prijateljstvo boli

V knjigi Ko prijateljstvo boli nas bo dr. Jan Yager poučila, kako ravnati s prijatelji, ki nas izdaj..

25.90€