Marjetka Jeršek

Če želite izvedeti kaj več o pisateljici Marjetki Jeršek, vsekakor preberite njene knjige, ki so precej avtobiografske, do zdaj pa jih je izdala že prek dvajset. Vse so naletele na izjemno dober sprejem pri bralcih in so po večini razprodane.
Bestseller TEDEN DNI DO POLNE LUNE, šokantni roman o ljubljanski alternativni sceni s pikantnimi dialogi v slengu je izdala Mladinska knjiga l. 1988 (naklada pribl. 2500 izvodov, tisk: Tiskarna Kočevski tisk, Kočevje). V enem poletju razprodana pesniška zbirka DIŠAVE OGNJA je izšla maja 1989 pri Emonici (tisk: Tiskarna Mišmaš, Šmarje-Sap, naklada: 500 izvodov).
Sanjski roman SMARAGDNO MESTO, poln ljubezni in romantike, je izdal Eurospekter (tisk: Tiskarna Salomon, Ljubljana, 1991, naklada: 2000 izvodov). 
Knjigi nenavadnih kratkih zgodb KARIATIDINO SRCE je botroval Svet knjige (tisk: Tiskarna DAN, Ljubljana 1992, naklada: pribl. 1500 izvodov).
VETRU SPREMEMB (Tiskarna Cicero, Ljubljana, 1995, naklada: 1200 izvodov)je knjiga poezije in čarobnih formul za vsakdanjo rabo. Uspešnica SVET ČAROVNIJE BESED(Tiskarna Cicero, Ljubljana, 1996, naklada: 1000 izvodov)je novodobni priročnik komunikacije in kreativnega pisanja, ki v nas prebuja plamen ustvarjalnosti in umetnosti.
AKVAMARINSKI PREHOD (Tiskarna Cicero, Ljubljana 1997, naklada: 1000 izvodov) je keltska legenda o večni ljubezni in intuiciji, ki vodi do osupljivih samospoznanj. Zadnje tri knjige so izšle pri ezoterični založbi Quatro Gnosis.
V letu 2001 pa je izšla tudi njena zbirka štirih knjig z naslovomARIADNA (pri založbi DEBORA): V OBJEMU POVEZAV, priročnik za navezovanje in ohranjanje stikov, KNJIGA UROKOV, ELIKSIR, priročnik samozdravljenja in ENERGIJA VIDENJA, s pomočjo katere razvijete svojo jasnovidnost in v keltskih legendah preberete, kako so to storili starodavni druidi. Letos naj bi izšla tudi knjiga KAJ NAS UČIJO ŽIVALI, katere izkupiček bo namenjen tistim, ki skrbijo za zavržene in trpinčene domače ljubljenčke. Pisateljica Marjetka Jeršek je po izobrazbi diplomirana politologinja mednarodne usmeritve, vendar se že vse življenje ukvarja predvsem s pisanjem knjig. Že 13 let ima status svobodne umetnice. Zraven tudi veliko slika (imela je že tri razstave), riše (predvsem vilinske risbe), vodi delavnice kreativnega pisanja in raziskuje vzporedne svetove drugih razsežnosti. Piše zelo odmevne novinarske članke za revijo Naša žena in za Astronovice (priloga Slovenskih novic). Živi in dela v Ljubljani. Na zavoju katerekoli ulice lahko po naključju naletite nanjo. 

Show:
Sort By:

AORAUM Knjiga modrih zmajev

Aoraum avtorice Marjetke Jeršek, ki vsebuje in razkriva magične Zmajske Znake ali Znamenja, s..

26.60€ 20.00€