Inteligentna čustva

Inteligentna čustva - Lahko naročite tudi po telefonu: na 051/787-637

To, da je človek čustveno bitje, je bogastvo in prekletstvo hkrati. Ekstremna čustva ne glede na to, če so pozitivna ali negativna, namreč bistveno vplivajo na naše odzivanje, reagiranje in celosten odnos do sveta, zato je toliko bolj pomembno, de se jih naučimo inteligentno usmerjati ter uporabljati.

Knjiga Inteligentna čustva ima posebno dodano vrednost, saj avtorica poleg opisov posameznih čustev in podrobnega vpogleda vanje ponuja tudi konkretne pristope, kako posamezno čustvo izkusiti, raziskati in ustrezno obvladati. Naše čustveno odzivanje spremeni v razumno obvladovanje, kar nam lahko prinese obilo miru ter izboljšanje marsikatere zasebne in poslovne situacije. Z razumevanjem naših čustev lahko namreč dosežemo, da se v zahtevnih okoliščinah, ki so nas nekdaj spravile iz tira, ne odzivamo več nagonsko, temveč ustrezno pretehtamo svoj odziv ter se pričnemo zavedati, da smo tudi za naša čustva odgovorni sami in jih lahko nadzorujemo.

To je izredno osvobajajoče spoznanje, saj naenkrat nismo več žrtev čustev, temveč inteligentni ustvarjalec, ki svoje življenje kroji po svoji meri in v skladu s svojimi željami. Čustva so tudi naši veliki učitelji in ko jim prisluhnemo, dobimo vpogled v največje globine našega bitja.

»Ko postanemo pozorni na svoja čustva in se začnemo z njimi pogovarjati, nas lahko naučijo marsikaterih stvari o našem življenju.«

Frances Wilks

Dejstvo je, da nas zunanji dogodki ne morejo zadovoljiti za dlje časa, medtem ko nas lahko ustrezna notranja čustvena drža globoko in neomajno osreči. Veliko radosti nam prinese to, da smo sposobni doživljati in izražati svoja čustva, ne da bi nas popolnoma prevzela. Šele tedaj smo namreč svobodni in se lahko sprehajamo med čudeži ali nevarnostmi sveta, občutimo jezo ali ljubezen, potrtost ali srečo, vendar se vseskozi zavedamo, da lahko naše odzive nadzorujemo in poskrbimo, da naša čustva niso več razdiralna.

Knjiga Inteligentna čustva vam bo pomagala:

- odkriti čare pristnega čutenja in doživljanja,

- spoznati in razumeti paleto 15 najpomembnejših čustvenih stanj in jih razlikovati med seboj: napadalnost, jezo, tesnobo, dolgčas, depresijo, zavist, strah, žalost, krivdo, sovraštvo, upanje, osamljenost, ljubezen, ponos in zavrnitev,

- delati s koreninami in sprožilci čustev, ki so temelj vsakega čustva,

- dvigniti se nad čustvo in mu dovoliti, da prinese v vaše življenje spremembo,

- razumeti razumsko in inteligentnostno podlago čustva,

- postati sam svoj čustveni mentor.

Ljudje smo ravno zaradi čustev sposobni razviti svoje še neznane dele, saj so čustva kazalniki, ki nas usmerjajo, nas učijo in nam pomagajo spoznavati samega sebe. Prvi korak je, da se naučimo svoja čustva prepoznati, ko pa se naučimo z njimi tudi delati in jih ustrezno usmerjati, postanemo celovit in čustveno inteligenten človek. Na ta način poleg samega sebe spremenimo tudi svet okoli sebe, saj ga lahko pričnemo doživljati v vsej polnosti.

Knjiga Inteligentna čustva poleg strokovnosti prinaša čudovito motivacijo in nas povabi, da se bolje spoznamo. S pomočjo številnih praktičnih, domiselnih in neposredno uporabnih nasvetov, ki jih knjiga ponuja, boste postali ne le dober poznavalec svojega čustvenega sveta in sebe, temveč boste znali razumeti tudi čustva drugih ljudi.

Ljubezen in odnosi - Inteligentna čustva

Kako do Brezplačne Dostave

Plačilo po predračunu, poštnina le 2.9€. Brezplačna dostava pa je za vse nakupe nad 55 eur.

Kdaj bo izdelek pri tebi ?

Če je izdelek na zalogi ti ga odpošljemo v 12 urah. Se pravi hitro !

  • Proizvajalec: Založba Ganeš
  • Šifra: Gane
  • Avtor: Frances Wilks
  • Vezava: Mehka vezava
  • Leto izida: 2007
  • ISBN: 9789612000271
  • Št.strani: 226 strani
  • Format: 16,0 x 23,0 cm
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 19.28€

Oznake: Knjige, Inteligentna, čustva, Inteligentna čustva kupi pri nas

Skozi življenje nas vodi pet zaveznikov – pet čutov, ki nam pomagajo videti vso lepoto, ki jo ..
22.00€
Čustvena inteligenca - Kratek vodnik -57%
Vse, kar morate vedeti za pogon svoje čustvene intelligence. S pomočjo tega vodnika boste odkrili ra..
23.00€ 9.99€
Loading...